Lumina Learning

Lumina Spark is de volgende generatie van professionele ontwikkelingstools die individuen, teams en organisaties ondersteunen om effectiever te werken.
Lumina Spark vermijdt ‘stereotypering’. Het biedt een hoog interactief en kleurrijk kader voor zelfbegrip en helpt mensen om hun werkrelaties met anderen te verbeteren.

Lumina Learning

Verschillen tussen Lumina Spark en andere psychometrische tools: 

‘Big 5’ en ‘Het beste van Jung’ – het model is gebaseerd op recent ‘Big Five’-onderzoek en op de populaire typologie van Jung.
Persoonlijkheidstrek geen ‘type’ – Lumina plakt geen label of steekt mensen niet in een ‘box’. We noemen dit dus ‘persoonlijkheidstrekken’ en geen ‘type’
Paradox – Lumina verplicht je niet tot een strakke voorkeurkeuze, maar staat open voor ‘paradoxen’. Lumina meet de tegengestelde aspecten in de persoonlijkheid, bijvoorbeeld ‘introversie’ t.o.v. ‘extraversie’
Meet 3 ‘personas’ – Lumina meet drie unieke, maar geïntegreerde visies op jezelf: jouw ‘onderliggende ik’, je ‘dagelijkse ik’ en je ‘overbelaste ik’.
Eenvoud en diepgang – Lumina biedt kleurrijke en pragmatische inzichten die makkelijk te onthouden en kunnen toegepast kunnen worden. Het model wordt gebruikt op een ‘big picture-niveau van 4 kleuren, op het niveau van de ‘8 aspecten’ of op het niveau van de gedetailleerde 24 eigenschappen.

Lumina Learning